Ugrás a tartalomra
Hó a Kopaonikon
Tanjug,RTS

Hull a hó Szerbiában

2017-10-07
10:41
2017-10-07
22:48
Forrás
Szerbiai RTV, FoNet
A lehullott tapadó hó vastagsága megközelíti a 20 centimétert

Nyugat-Szerbia több településén is fehér tájra ébredhettek ma reggel az ott lakók. Az éjszaka ugyanis közepes intenzitású havazás kezdődött az ország magasabban fekvő területein. A legtöbb hó Kopaonikon esett, a tapadó hó vastagsága megközelíti a 20 centimétert. Szerbia egyik leghíresebb síközpontjában fagypont körüli hőmérsékletet mérnek. Az októberi tél azonban nem lesz tartós, hiszen az elkövetkező napokban jelentős felmelegedés várható.

Hull a hó a Kopaonikon

Egész éjjel havazott és jelenleg is hull a hó Kopaonikon. Szerbia egyik leghíresebb síközpontjában ezekben az órákban fagypont körüli hőmérsékletet mérnek, amely napközben sem fog sokat emelkedni. A lehullott tapadó hó vastagsága megközelíti a 20 centimétert. Az októberi tél azonban nem lesz tartós a Kopaonikon, hiszen az elkövetkező napokban jelentős felmelegedés várható.

Kopaonik
havazik

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
Ludasi Betyárnap

Betyárnapot tartanak ma Ludason

A helyi közösség szervezésében idén már nyolcadik alkalommal tartják meg a hagyománnyá vált lovas játékokat, amelynek keretében főzőversenyt is szerveznek.