Ugrás a tartalomra
bolygó
Pixabay

Stephen Hawking szerint az emberiségnek 600 éve maradt a Földön

2017-11-10
11:28
2017-11-10
13:25
Forrás
origo.hu
A világhírű fizikus szerint korunk két legnagyobb problémája a robbanásszerűen növekvő népesség és az emberiség csillapíthatatlan energiaéhsége.

Amennyiben ezen a két tényezőn nem tudunk változtatni, akkor 600 éven belül lakhatatlanná válik a Föld. Hawking úgy véli, egyedül úgy maradhatunk fenn, ha elhagyjuk a bolygót és egy másik otthont keresünk magunknak. A legközelebbi csillagrendszer, a 4,37 fényévre található Alfa Centauri pont ideális hely lenne a tudós szerint. Éppen ezért létfontosságú az emberi űrutazást lehetővé tévő projektek finanszírozása - véli a szakember.

Stephen Hawking
föld
bolygó
emberiség

Most

19:38, Frissítve: 19:45

Elárverezik Tito egyik jachtját

Elárverezik Josip Broz Tito, Jugoszlávia egykori elnökének egyik jachtját, mert feleslegessé vált - jelentette be a Twitteren a montenegrói kormány.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
Ludasi Betyárnap

Betyárnapot tartanak ma Ludason

A helyi közösség szervezésében idén már nyolcadik alkalommal tartják meg a hagyománnyá vált lovas játékokat, amelynek keretében főzőversenyt is szerveznek.