Ugrás a tartalomra
Pixabay

Újdonság a Twitternél! - Növelték a karakterszámot

2017-11-08
08:35
Forrás
Beta, 021.rs
Hosszabb üzeneteket engedélyeznek a felhasználóknak.

Hosszabb üzeneteket írhatunk mostantól a Twitteren, 140-ről 280-ra növelték ugyanis a beírható karakterek számát. Szeptemberben először csak egyes felhasználók élhettek ezzel a lehetőséggel, most pedig bejelentették, mindenki számára biztosítják a 280 karaktert. Kivételt képez a kínai, a japán és a koreai nyelv, mert ezek kisebb karakterszámot igényelnek. Az elemzések azonban azt mutatják, az emberek olyannyira hozzászoktak a rövidebb üzenetekhez, hogy azok közül, akik írhattak hosszabb twitteket, csupán öt százalék élt a lehetőséggel.

Twitter
karakterszám

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
Ludasi Betyárnap

Betyárnapot tartanak ma Ludason

A helyi közösség szervezésében idén már nyolcadik alkalommal tartják meg a hagyománnyá vált lovas játékokat, amelynek keretében főzőversenyt is szerveznek.