Ugrás a tartalomra
Újvidék, zsilip
Pannon RTV

Folynak a nagyjavítások az újvidéki zsilipen

2017-09-13
22:10
2017-10-04
12:36
Folynak a munkálatok az újvidéki zsilipen, a nagyjavítás a tervekkel összhangban, október közepéig befejeződik.

Kicserélik a zsilipet emelő láncokat, a fából és gumiból készült tömítéseket, valamint rozsdamentesítenek mintegy 2700 négyzetméternyi fém-felületet. 1963 óta, amióta megépítették, ez a harmadik nagyjavítás ezen a zsilipen. Egyébként éppen ennél a zsilipnél a legnagyobb a szintkülönbség a Duna és a DTD csatorna között, mintegy kilenc méter.

zsilip, Újvidék

Slavko Vrndžić, igazgató, Vajdaság Vizei Közvállalat: „Az óbecsei mellett ez a legjelentősebb folyami zsilip a vízrendszerünkben, és egyben a legforgalmasabb is: évente 800-tól ezer uszály kel itt át, ami kb. 300 ezer tonna áruforgalmat jelent. A Vajdaság Vizei tervezte ezt a nagyjavítást, amely 23,3 millió dinárba kerül. A belgrádi Goša céget bíztuk meg a munkálatok kivitelezésével, a munkálatokra előirányzott időtartam pedig 120 nap. A legjelentősebb munkálatok az emelőszerkezet láncainak és kerekeinek cseréje, valamint a gumi- és fatömítések cseréje a kétszárnyú kapun, illetve 2700 négyzetméternyi fémfelület rozsdamentesítése.”

zsilip
újvidék
javítás
Vajdaaság Vizei Közvállalat

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű