Ugrás a tartalomra

Szerbiában még mindig problémát okoz a tűzifa hiánya

2017-02-17
11:56
Csak nagy nehézségek árán vagy egyáltalán nem tudnak hozzájutni a viszonteladók a tűzifához Szerbiában
Csak nagy nehézségek árán vagy egyáltalán nem tudnak hozzájutni a viszonteladók a tűzifához Szerbiában. Ez komoly gondot okoz azokban a háztartásokban, ahol a hideg időben fával tüzelnek. Az emberek többsége nem számított elhúzódó fagyokra, ezért nem is készítettek be akkora mennyiségű tüzelőanyagot, amivel át tudnák vészelni a telet. Az utánpótlást ebben a helyzetben csak nehezen tudják beszerezni a befagyott folyók és a behavazott hegyi utak miatt. Január közepétől hiánycikké vált Szerbiában a tűzifa, és azóta csak keveset javult a helyzet. A télnek és ezzel együtt a fűtésszezonnak azonban még közel sincs vége.

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű