Ugrás a tartalomra

Tüzelőhiány a szabadkai fatelepeken (videó)

2017-02-19
16:20
Még mindig nagy gondot okoz több településen Szerbiában a tűzifahiány
Még mindig nagy gondot okoz több településen Szerbiában a tűzifahiány. Igaz nemsokára itt a március és a tavasz, ennek ellenére az embereknek fűteniük kell. A lakosok többségének elfogyott az előre bekészített tüzelőanyaga a hosszan elnyúló fagyok miatt. Az utánpótlást azonban nem tudják megoldani vagy csak nagyon nehezen, mivel a legtöbb fatelepre nem érkezik fa. Szinte senki nem számított az idei hosszan tartó fagyokra. A zord idő nem csak az emberek közérzetét, de pénztárcájukat is megviseli. Függetlenül attól, hogy milyen módon fűtjük otthonunkat, a hosszan elnyúló tél magas költségekkel jár. „Éppen most nézem, hogy 7000 dinár és 35 négyzetméteres a lakásom. Drága, de mit csináljunk. Más is drága. Nem kell tüzelni. Nem kell hordani a szenet. Kényelmesebb.”„Jelenleg kemény tüzelőanyaggal fűtök, de most gondolkodtam azon, hogy bevezetem a gázt. Ezt fogom megnézni most.” fatelep tuzifa 2 Aki fával tüzel otthonában, annak a magas árak mellett meg kell küzdenie a fahiánnyal is. Petar Arsić szabadkai fatelep-tulajdonos szerint a hó is akadályozta azt, hogy a rakomány megérkezzen. Emellett más gondok is voltak. A vállalkozó szerint az ország többi részében is voltak nehézségei a fatelepeknek. „A munkások nem tudták megközelíteni ezt a részt, így muszáj volt használatba venni valamilyen munkagépet, buldózert, markolót stb.” A fatelep dolgozói arra biztatják az embereket, hogy egyelőre csak annyi tűzifát vásároljanak, amennyivel kihúzzák a telet. A jövő évi tüzelőanyagot inkább tavasszal vásárolják meg, ugyanis amellett, hogy nincs elegendő fa, az árak is az egekbe szöktek.
hiány
fűtés
tűzifa
fatelep

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű