Ugrás a tartalomra

Véget ért a topolyai Expo

2017-09-10
18:35
2017-10-04
12:35
A rendezvény a pálinkaverseny díjkiosztójával és tombolasorsolással zárult.

Háromszáz kiállító, termelők, cégek, vállalkozások és több ezer látogató vett részt az idei topolyai Expón.

Idén új helyszínen, a piac területén szervezték meg a topolyai Expo 2017 Mezőgazdasági és Gazdasági Kiállítást. Rekordszámú kiállító és látogató vett részt a háromnapos rendezvényen. Mezőgazdasági gépek értékesítésével foglalkozó cégek bemutatták kínálatukkal. Mengyán Szabolcs, cégmenedzser: „Megpróbáltunk olyan gépekkel kirukkolni most, ami most a következő kört tudná képviselni a pályázatoknál, főképp a Prosperitatinál, látom, hogy más termelők is szép gépeket állítottak ki, mindenféleképp ez a környezet most sokkal urbanizáltabb, az emberek közelebb vannak a vásárhoz, vasárnap többen kijöttek, nagyobb volt a látogatottság és ebből kifolyólag reméljük, hogy nagyobb eredményeink is lesznek.”

Kóstolni és ismerkedni is lehetett a kiállítás kistermelői részlegén, ahol házi készítésű finomságok várták a látogatókat. Kormos Heléna, Kishegyes: „Nekem nagyon tetszik ez a topolyai vásár, mivel nekem itt a kedvencem az, hogy megkóstolhattam a földimogyorós mézet, mert az a kedvencem.”

34 termelő 62 terméke kapta meg a Vajdasági Helyi Termék védjegyet, mellyel további lehetőségek nyílhatnak számukra. Ments András, igazgató, Vajdasági Termeltetési Beszerzési és Értékesítési Társaság: „Elküldtük az ajánlatunkat, akiknek van már engedélye a termékeinek, a kárpát-medencei boltba Magyarországra, ahol minden nagyvárosban szeretnének boltot nyitni, ahol a Vajdaság meg tud jelenni.”

A pálinkaversenyére 120 minta érkezett. A mezőny abszolút győztese a topolyai Fekete Ibolya lett körtepálinkájával, így ő vihette el a főnyereményt, ami egy pálinkafőző kazán volt. „Meglepetésként ért, különben nagyon örülök és mindig odafigyelek, hogy jó minőségű szép, tiszta, érett gyümölcsből készítsem a pálinkát, az a leglényegesebb.”

Az Expót 14. alkalommal szervezték meg és az eddigi visszajelzések alapján a legsikeresebb az idei. Vanyúr Gabriella, szervező, Expo 2017, Topolya: „Az új helyszínnek köszönhetjük ezt véleményem szerint, hiszen a város központban lett megszervezve, valamint a szombati és a vasárnapi piaci és vásári napoknak, amikor a lakosaink mindenképpen erre jártak és megnézték a kiállítást, annak a tárgyait.”

Ugrálóvár és kézműves gyermekfoglalkozás színesítette a programot.

Expo
Topolya
vásár
mezőgazdaság

Most

Népszerű