Ugrás a tartalomra
Pixabay

A drogfogyasztást is ellenőrzik a sofőröknél

2017-11-08
08:43
Forrás
Prva, 021.rs
Lesújtó eredmények születtek a kísérleti tesztelésen egy szerbiai városban.

Egyre többször ellenőrzik ezentúl a sofőrök drogbefolyásoltságát Szerbia útjain - jelentette be a rendőrség. A hatóság nemrég kísérleti tesztelést végzett Kruševacban, ahol aggodalomra okot adó eredmények születtek. Negyven személynél végezték el a drogtesztet, és a sofőrök több mint felénél, 22 vezetőnél fedeztek fel kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket. A műszer, amelynél - az alkoholteszthez hasonlóan - a sofőrnek fújnia kell, hétféle pszichoaktív szert képes kimutatni. A rendőrök nem mindenkin végezték el a tesztet, hanem csak azokon, akik gyanússá váltak. Arra figyelmeztetnek, hogy a vezetés drogbefolyásoltság mellett hasonló következményekkel járhat, mint ha részegen ülnénk a volánhoz: csökken a koncentrációképesség, lassulnak a reflexek. Ha valakinek a szervezetében tiltott szert találnak, 15 ezertől 30 ezer dináros bírságra számíthat, és arra, hogy hat hónapra elveszik az engedélyét. Ha valaki megtagadja a tesztelést, a büntetés a többszörösére nőhet.

drog
drogfogyasztás
rendőrség
ellenőrzés

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

tömegkarambol

Tömegkarambol az autópályán

Súlyos, halálos áldozatokat követelő közlekedési balesetek történtek csütörtökön reggel Bácsfeketehegynél. Az autópálya Újvidék felé vezető szakaszán két teherautó és két minibusz ütközött össze.