Ugrás a tartalomra

Fokozott közúti ellenőrzést tartanak Szerbia útjain

2017-04-15
07:42
2017-10-02
13:53
A forgalomban résztvevők az ünnepek alatt számíthatnak arra, hogy rendőrségi jelzés nélküli motoros rendőrök is ellenőrizni fogják őket
A forgalomban résztvevők az ünnepek alatt számíthatnak arra, hogy rendőrségi jelzés nélküli motoros rendőrök is ellenőrizni fogják őket. A belügyminisztériumban azt mondják, továbbra is a gyorshajtás, a szabálytalan előzés és a biztonsági öv használatának az elmulasztása a leggyakoribb szabálysértések. A nagyobb problémák közé tartozik a vezetés közbeni telefonálás is. Az ő felderítésükre különített el a belügyminisztérium több rendőrségi jelzés nélküli motort. A motoros rendőrök a biztonsági öv használatát is ellenőrizni fogják. A belügyminisztériumban azt mondják, minden ellenőrzés célja a sebességcsökkentés, ezzel pedig a tragikus kimenetelű balesetek megakadályozása. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy lakott településen a megengedett sebesség mindössze 10 km/órával történő átlépése is balesetet okozhat. A gyorshajtás és a telefonhasználat ellenőrzése mellett az ünnepek alatt alkoholtesztet is végeznek. (Vajdaság MA, RTS)

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

tömegkarambol

Tömegkarambol az autópályán

Súlyos, halálos áldozatokat követelő közlekedési balesetek történtek csütörtökön reggel Bácsfeketehegynél. Az autópálya Újvidék felé vezető szakaszán két teherautó és két minibusz ütközött össze.