Ugrás a tartalomra

Az újvidéki Bölcsészettudományi Karon járt Kukorelly Endre

2017.11.13
17:20
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Bordás Sándor beszélgetett a költővel irodalomról, az irodalomhoz való viszonyáról és műveiről.

Kukorelly Endre fontosnak tartja, hogy ellátogasson a külhoni magyar egyetemi karokra, hogy közelebb vigye a a kortárs irodalmat a fiatal magyar generációkhoz.

Kukorelly Endre, író, Magyarország: „Szerintem olyan, hogy költői nyelv nincsen. Van a nyelv, és az lehet költői. Tehát azt lehet úgy használni. Ha olyan a konstrukció, olyan mondatok vannak, úgy van megcsinálva egy vers vagy egy próza akár, hogy az emberek, miközben olvassák, feláll a szőr a hátukon, annyira hatással van ráruk. Tehát ez az irodalom, ez a művészet, hogy az ember próbáljon olyan szövegeket előállítani ebből a nyelvből, amit egyébként mind valamennyire használunk a mindennapokban, hogy az ilyen hatással legyen más emberekre.”

Kukorelly Endre
költő
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű