Ugrás a tartalomra
Kukorelly Endre, író
Pannon RTV

Az újvidéki Bölcsészettudományi Karon járt Kukorelly Endre

2017-11-13
17:20
2017-11-16
00:07
Forrás
Pannon RTV
Bordás Sándor beszélgetett a költővel irodalomról, az irodalomhoz való viszonyáról és műveiről.

Kukorelly Endre fontosnak tartja, hogy ellátogasson a külhoni magyar egyetemi karokra, hogy közelebb vigye a a kortárs irodalmat a fiatal magyar generációkhoz.

Kukorelly Endre, író, Magyarország: „Szerintem olyan, hogy költői nyelv nincsen. Van a nyelv, és az lehet költői. Tehát azt lehet úgy használni. Ha olyan a konstrukció, olyan mondatok vannak, úgy van megcsinálva egy vers vagy egy próza akár, hogy az emberek, miközben olvassák, feláll a szőr a hátukon, annyira hatással van ráruk. Tehát ez az irodalom, ez a művészet, hogy az ember próbáljon olyan szövegeket előállítani ebből a nyelvből, amit egyébként mind valamennyire használunk a mindennapokban, hogy az ilyen hatással legyen más emberekre.”

Kukorelly Endre
költő
újvidék

Most

19:38, Frissítve: 19:45

Elárverezik Tito egyik jachtját

Elárverezik Josip Broz Tito, Jugoszlávia egykori elnökének egyik jachtját, mert feleslegessé vált - jelentette be a Twitteren a montenegrói kormány.

Népszerű

Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.