Ugrás a tartalomra

Elhunyt Chuck Berry

2017.03.19
09:45
Szombaton 90 éves korában elhunyt Chuck Berry - jelentette be Missouri amerikai szövetségi állam rendőrsége
Szombaton 90 éves korában elhunyt Chuck Berry - jelentette be Missouri amerikai szövetségi állam rendőrsége. A jellegzetes gitárintró Grammy-életműdíjas kitalálóját, aki tavaly októberben töltötte be 90. életévét, otthonában érte a halál. Amerikai sajtóértesülések szerint a zenész elvesztette eszméletét, és a rendőrök helyszínre érkezése után már nem sikerült újraéleszteni. Az amerikai gitáros-énekes legismertebb slágerei közé tartozott a Johnny B. Goode, a Roll Over Beethoven és a Sweet Little Sixteen. Zenéje több műfaj szinte valamennyi sztárjára hatással volt, sokak mellett a Beatles, a Rolling Stones és Elvis Presley is dolgozott fel a dalai közül. Jellegzetes kacsasétája is világhírű volt. Chuck Berry elsőként került be a Rock Dicsőségcsarnokába, Grammy-életműdíjat is kapott. A Rolling Stone magazin minden idők száz legnagyobb művésze közül az ötödik helyre sorolta. John Lennon azt mondta róla: „Ha más nevet kellene adni a rockzenének, az a Chuck Berry lenne.” (MTI, fotó: Tanjug, Peter Klaunzer/Keystone via AP, File)

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.