Ugrás a tartalomra

Elhunyt Pápai Erzsi

2017.11.05
18:27
2024.03.19
08:51
Forrás
hirado.hu
A Jászai Mari-díjas színésznő a Nemzeti Színház Örökös Tagja volt.

Elhunyt Pápai Erzsi, Jászai Mari-díjas színésznő, a Nemzeti Színház Örökös Tagja. Pályafutását gyermekszínészként kezdte, 1937–1945 között Lakner Artúr Gyermekszínházában játszott, nyolcévesen már Nemecsek volt A Pál utcai fiúkban, 1949-ig a Munkás Kultúrszövetség rádióműsoraiban szerepelt – írja a szinhaz.org. Állítása szerint életében két főiskolát végzett: az elsőt Lakner bácsinál, majd a “rendes” Színház- és Filmművészeti Főiskolát, ahol 1953-ban, 19 évesen korengedménnyel végzett. Diplomájának megszerzésétől egészen 1989-es nyugdíjba vonulásáig a Nemzeti Színház művésznője volt, amikor az intézmény Örökös Tagjává választották. Sok filmben és tévéjátékban is szerepelt, mint például a Gyurkovics fiúk, a Föltámadott a tenger és 2001-ben a Moszkva tér. Művészetének elismeréséül 1970-ben Jászai Mari-díjjal tüntették ki, 1988-ban Érdemes művész lett. 2001-ben a Magyar Filmszemlén a legjobb női epizódszereplő díját kapta a Moszkva tér című filmben Boci mamaként nyújtott alakításáért. Pápai Erzsi 83 éves volt.

Pápai Erzsi
Jászai Mari-díjas színésznő

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.