Ugrás a tartalomra

Fiatal Zongoristák Fesztiválja Szabadkán (videó)

2017.05.19
04:15
Pianissimo címmel negyedszer is megszervezték a Fiatal Zongoristák Fesztiválját Szabadkán
Pianissimo címmel negyedszer is megszervezték a Fiatal Zongoristák Fesztiválját Szabadkán. Az egészen piciktől kezdve a középiskolásokig 65 fiatal zenész mutatta és mutatja be zongoratudását, a rendezvény vasárnap estig tart. Bach és Haydn dallamai is felcsendültek a Szabadkai Zeneiskola hangversenytermében. A diákok éppen a fiatal zongoristák versenyén vettek részt. Vajdaság minden pontjáról, sőt Szegedről és Tuzláról is érkeztek résztvevők. Görög Noémi: „Zongoristaként nagyon fontosnak tartom az ilyen rendezvényeket, főleg Szabadkán, mert az, hogy 65-en bejelentkeztek, ez fantasztikus. Minél színesebb a technikai felkészültség, minél több a művészi mondanivaló, annál színesebb lesz az itt tartózkodó gyerekeknek a zenei világa és az újdonságok, amivel egymást meg tudják lepni.” A fesztivál kiváló lehetőséget nyújt a fiatalok bemutatkozására. Máté Krisztina: „A versenyre a bejelentkezéshez két különböző stílusú művet kell hozni. Az egyik legyen barokk, a másik romantika, az egyik legyen klasszikus, a másik lehet modern darab, sőt dzsesszműveket is hozhatnak, a lényeg, hogy két különböző karakterű, vagy két különböző stílusú zene legyen.”



A rendezvény nem csak a versenyből áll, része egy zongora-mesterkurzus is. A fesztivál első napján a németországi Natalia Zagaskaia és a szerbiai Maja Repić zongoraművészek közös hangversenyét tekinthette meg a közönség a Városháza dísztermében, és ugyanitt tartják vasárnap este 19 órától a Pianissimo fesztivál győzteseinek hangversenyét is. A belépés díjtalan.
Szabadka
fesztivál
zongora

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.