Ugrás a tartalomra

Hamarosan kezdődik a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXII. Találkozója (videó)

2017.03.19
17:04
330 fellépő lép a világot jelentő deszkákra a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXII
330 fellépő lép a világot jelentő deszkákra a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXII. Találkozóján, amely március 23-án, csütörtökön kezdődik Bácsfeketehegyen. A szemle házigazdái a Feketics Művelődési Egyesület és a Soma színtársulat, akik a kívül-belül felújított színházterembe várják a társulatokat. Március 25-én, szombaton gyerekprogramokat szerveznek óvodásoknak, alsósoknak és felsősöknek. Két hosszú hétvégén március 23-tól 26-ig, valamint március 29-től április 1-ig ingyenesen látogathatják az előadásokat a színházkedvelők. A rendezvényt a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szervezi a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet társszervezésében. A színjátszó-találkozó részleteiről Kerekes Zoltán, a Feketics Művelődési Egyesület alelnöke és Hajvert Lódi Andrea, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkatársai számoltak be. hajvert lodi andrea sajto 2 Hajvert Lódi Andrea, munkatárs VMMI: „Tizenhét előadást fognak látni a nézők a nyolcnapos rendezvényen, akik tizenkét különböző településről érkeznek, és nagyon örülünk, hogy vannak újak is és a régiek is, hagyományosak is érkeznek. Az előadásokat egy háromtagú zsűri fogja idén is értékelni, Kovács Frigyes Jászai-díjas színművész, Magyar Attila Erzsébet-díjas színművész, illetve Táborosi Margaréta rendező-koreográfus. A nyolcadik napon kiosztásra kerülnek a hagyományos díjak és nagyon sok különdíj, úgyhogy lehet izgalommal készülni, várjuk szeretettel a csoportokat.”



Bácsfeketehegy
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXII. Találkozója

Most

13:41, Frissítve: 13:59

Ökumenikus imahét Hertelendyfalván

A Krisztus-hívők egységéért tartottak összejövetelt a helyi vallási közösségek tagjai Hertelendyfalván az Imahét keretében. Az evangélikus, katolikus és református egyháztagok együtt énekeltek és imádkoztak.
12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.