Ugrás a tartalomra

Iparművészeti kiállítást nyitottak meg Kelebián

2017.09.22
09:47
2024.03.19
08:36
A szakrális szimbólumok világát bemutató iparművészeti kiállítást nyitottak meg csütörtök este Kelebián.

Marlene Patarcsity Dietrich nemezből, aprólékos munkával készült képein a kereszt, az Életfa, a szív és a tulipán jelképei is megjelennek. A Szent László emlékév kapcsán a lovagkirályhoz kapcsolódó alkotás is található a tárlat képei között. A Márton Áron közösségi teremben hétfőig megtekinthető kiállítást Korhecz Papp Zsuzsanna festő és Paskó Csaba kelebiai plébános nyitotta meg.

Marlene Patarcsity Dietrich, képzőművész: „Vegyítettem különböző hímzés technikákkal, aranytűzéssel, hogy még domborúbb legyen és a térbeliséget még jobban ki tudjam hangsúlyozni. Ezek a képek azért érdekesek, mert messziről festménynek néznek ki, és amikor az ember közelebb megy hozzájuk, akkor látszik valójában a selyemszál, a csomóöltés, a láncöltés. Ez annak a szimbolikája, hogy amikor valamihez közelebb megyünk és jobban elmélyülünk benne, jobban megismerjük, akkor egész mást látunk és egész mást tartalmaz, mint amit első látásra hinnénk róla.”

Kelebia
Marlene Patarcsity Dietrich
nemez
szakrális szimbólumok
kiállítás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.