Ugrás a tartalomra

Jubilálnak a foltvarrók Magyarkanizsán

2017.11.10
21:03
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán a Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Tisza-folt társaság kiállítása.

A jubiláló foltvarrók az elmúlt egy évtized alatt alkotott legszebb munkáikat állították ki.

A reprezentatív kiállításon egyebek mellett asztali- és falidíszeket, párnákat, takarókat, babákat, képkompozíciókat láthattak a megjelentek. Szabó Borbála a kiállításon több munkával mutatkozott be, volt közöttük egy több mint ezer színből összeállított takaró is. „1030 színből áll a takaró, amit évekig gyűjtögettem. Az otthoni 10x10 centis anyagdarabokat válogattam össze mindenféle színből, majd amikor a 650-700 meg lett, akkor kértem segítséget a kollégáktól, Szegedről is, akik segítettek az összeállításban.”

A 17 tagú Tisza-folt csoport nem civil szervezet, önerőből tartja fenn magát, nevét pedig a Tisza Néptáncegyesület iránti hálából választotta, hiszen havonta egyszer annak helyiségeiben tudnak összejönni és együtt dolgozni a társaság tagjai. Mák Erika, csoportvezető, Tisza-folt, Magyarkanizsa: „Csapattársaim közül páran magyarországi foltvarró táborokba járunk, ugyanis itt Szerbiában ezzel nem sokan foglalkoznak. Ott fejlesztjük tudásunkat és bízom benne, hogy ez a kiállított munkákon látszik is.”

A kiállítás december elsejéig tekinthető meg a Dobó Tihamér Galériában, Magyarkanizsán.

évforduló
Magyakanizsa
Dobó Tihamér Képtár
Tisza-folt társaság

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.