Ugrás a tartalomra

Jubiláris kiállítás a szabadkai Kortárs Galériában (videó)

2017.04.29
04:00
55 indok, hogy elgondolkodjunk a múltról és a jövőről címmel nyitotta meg jubiláris kiállítását pénteken a szabadkai Kortárs Galéria
55 indok, hogy elgondolkodjunk a múltról és a jövőről címmel nyitotta meg jubiláris kiállítását pénteken a szabadkai Kortárs Galéria. Az intézmény fennállásának ötvenötödik évfordulója alkalmából jelképesen a Galéria tulajdonában levő alkotásokból pontosan ugyanennyit állítottak ki. A Galéria jelenleg 1500 kiállítási tárggyal rendelkezik. Az intézmény tulajdonában levő festmények, kerámiák és szobrok az egykori Jugoszlávia legjelentősebb alkotóinak munkái. A tárlaton a huszadik század második felétől egészen máig készült alkotásokból ötvenöt kiállítási tárgyat tekinthettek meg az érdeklődők. kiallitas2 Nela Tonković, igazgató, Kortárs Galéria, Szabadka: „Az ötvenöt év alatt sok olyan pillanat volt, amelyből megtanultuk, hogyan végezhetjük sikeresebben a munkánkat, és remélem, hogy az eljövendő időszakban alkalmunk lesz megmutatni azt, amit tanultunk, hogy még sok évig működhetünk.” Miroslav Jovančić kurátor több, mint két évtizede dolgozik az intézményben. Miroslav Jovančić, kurátor, Kortárs Galéria, Szabadka: „A művelődés most úgy érzem nehéz pillanatokat fog túlélni. De túléli az biztos, vagy így, vagy úgy. De azt érzem, hogy büszke vagyok, hogy ennek az egész dolognak vagyok egy pici apró része, amely még mindig próbálja Szabadka lelkét megmenteni.”



A kiállításmegnyitón ünnepi köszöntőt Nela Tonković igazgató, Miroslava Babić a Szabadkai Városi Tanács művelődéssel megbízott tagja és Dimitrije Tadić a Szerb Kulturális és Tájokoztatási Minisztérium tanácsosa mondott.  
kiállítás
Szabadka
Kortárs Galéria
hogy elgondolkodjunk a múltról és a jövőről

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.