Ugrás a tartalomra

Lélek zenéje (videó)

2017-04-21
10:26
Zene, irodalom és nyelvművelés várta az érdeklődőket csütörtök este a Szabadkai Városi Könyvtár emeleti olvasótermében
Zene, irodalom és nyelvművelés várta az érdeklődőket csütörtök este a Szabadkai Városi Könyvtár emeleti olvasótermében. A Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub valamint Megyeri Lajos zeneszerző és Rakity Éva zenepedagógus közös műsora a Lélek zenéje elnevezést kapta. Fellépett még Lőrincz Zsuzsanna és Bencsik István is. A Lélek zenéje elnevezés Müller Péter magyarországi írótól származik, tőle kölcsönözte a Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub. A szervezet elnöke szerint ezt nem véletlenül tették. Farkas Zsuzsa, elnök, Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub: "A műsornak a Lélek zenéje címet adtuk, ezt pedig Müller Pétertől kölcsönöztük, minthogy Müller Péternek is van egy ilyen című írása és csodálatos gondolatokat vet föl benne."A műsorban közreműködött Megyeri Lajos zeneszerző és Rákity Éva nyugalmazott zenepedagógus is. Szerinte egy csodálatos, különleges, belső utazáson vehettek részt a jelenlévők. A közös irodalmi estre harmadik alkalommal került sor. Rákity Éva, zenepedagógus: "Az az érdekessége, hogy vetítünk egy részt más nagy előadók előadásából és utána mi átvesszük a mi hangszereinkkel és folytatjuk ugyanabban a stílusban." A műsort Megyeri Lajos Missa Hungarica című művével nyitották meg, valamint Mozart és Caccini darabot is hallhatott a közönség. A est folyamán a többi között elhangzott Müller Péter és Márai Sándor néhány gondolata, valamint Arany János műveiből is szavaltak a fellépők.
irodalom
zene
műsor
Kossa János

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.
19:11, Frissítve: 19:33

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.
18:21, Frissítve: 18:45

Január hatodikán rajtol Limából a Dakar rali

Kevesebb, mint másfél hónap, és kezdődik a Dakar rali. Saghmeister Gábor és csapattársai a francia Le Havre kikötőből útnak indították motorjaikat Limába, a 2018-as Dakar rali rajtjának helyszínére.

Népszerű

Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.