Ugrás a tartalomra

Mága Zoltán jótékonysági koncert a szabadkai zsinagógában

2019.05.18
07:16
2019.05.18
17:45
Forrás
Pannon RTV
Először adott szólókoncertet Vajdaságban Mága Zoltán hegedűművész tegnap este. A szabadkai zsinagóga volt a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat 26. állomása. A fellépést nagy érdeklődés kísérte.

Teljesen megtelt padsorok közt sétálva játszott hegedűjén Mága Zoltán a szabadkai Zsinagógában. A hegedűművész ezúttal is hátrányos helyzetű embereknek, szegény sorsú gyerekeknek és szépkorúaknak szeretne segítséget nyújtani.

Mága Zoltán, hegedűművész, Magyarország: „Mindig felemelő érzés, ha zsinagógában játszom, hiszen a templom atmoszférája reményt, hitet, erőt ad az embereknek, és feltöltődik a lelkünk, amit a zene csak fokozni tud.”

A Magyar Kormány támogatásával megvalósuló koncerten világhírű zeneszerzők művei csendültek fel.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Tudom, hogy ezt a fajta muzsikát és magát a művészt is szeretik a vajdasági magyarok, vagy legalábbis nagyon sokan, ezért úgy gondoltam, hogy az első nyilvános, hivatalos koncert a Zsinagógában, talán nem is lehetne jobb, mint ez.”

A kétórás zenei repertoárt több mint ezer ember hallgatta végig. Újvidékről is érkezett közönség.

Horvát Anikó, Újvidék: „Nagyon tetszett, élveztem a koncertet, különben először van alkalmam a felújított zsinagógában lenni Szabadkán, lenyűgöző a terem is.”

A hegedűművész jótékonysági sorozata ezzel nem ért véget, ígéretet tett arra, hogy hamarosan visszajön még a szabadkai Zsinagógába, de koncerteznek majd a csantavéri katolikus templomban és Zentán is.

Mága Zoltán
szabadkai zsinagóga

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.