Ugrás a tartalomra

Népmesemondó versenyt tartottak Kispiacon

2017.11.15
12:18
2017.11.15
17:08
Forrás
Pannon RTV
Népmesék, ismert és kevésbé ismert népi történetek 33 gyermek szájából - megtartották a Benedek Elek népmesemondó versenyt a kispiaci Jókai Mór Művelődési Egyesületben.

A rendezvényt a kihelyezett kispiaci általános iskola tantermében szervezték meg. Az idén 33 óvodás és általános iskolás vett részt a megmérettetésen, és nem csak Kispiacról, hanem a magyarkanizsai általános iskolából is érkeztek szavalók. A gyerekeknek a meséket átéléssel, ízesen kellett elmondaniuk, ahogyan azt régen is tették.

Gazdag Zsófia, tanuló, Magyarkanizsa: „Az a címe, az Öreg halász és a nagyravágyó felesége, és egy halász, aki kifogott egy pontyot, és van neki sok kívánsága, és a felesége minél nagyobb dolgokat szeretne kívánni. ”

A gyerekeket az óvó- és tanítónők készítették fel, és a verseny kiírása szerint egy népmesét kellett elmondaniuk, amely maximum három percig tarthatott. A rendezvény célja a mesék népszerűsítése a gyerekek körében, valamint azok tanító jellegének bemutatása.

Sárkány Dóra, elnök, Jókai Mór Művelődési Egyesület: „Főképpen az alsós korosztály az, aki leginkább érdeklődik a versenyeink iránt, mert nem csak mesemondó versenyünk van, hanem prózamondó versenyünk is és szavalóversenyünk is, és mindig nagyon tömegesek voltak ezek a versenyek. ”

A zsűri az iskola pedagógusaiból állt, akiknek nem volt könnyű dolguk, hisz a gyerekek nagyszerű felkészültségről tettek tanúbizonyságot.

 

Benedek Elek népmesemondó verseny
Kispiac

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.