Ugrás a tartalomra

A Reformáció Gyermekei program keretében a kárpátaljai Kovács-család Nagybecskereken kocertezett

2017.10.20
16:40
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
A reformáció 500. évfordulójának jegyében tartják a Reformáció Gyermekei program délvidéki műsorsorozatát, amely a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósul meg.

A kárpátaljai Kovács-család koncertsorozatának tegnap esti állomása ezúttal Nagybecskereken volt.

Feledhetetlen élményben volt részük azoknak, akik csütörtökön este elmentek a nagybecskereki református templomba a kárpátaljai Kovács-család koncertjére. Varga Anna, nyugalmazott tanárnő, Nagybecskerek: „Gyönyörű volt az este. Örülök, hogy eljöhettem. Egy ilyen aranyos kis család, és sikerült nekik is végigjárni a mi magyar falvainkat és városainkat. Úgy érkeznek ide, mint hogyha családtagok lennének.”

Rendhagyó módját választotta a Kárpátaljai Református Egyház a reformáció emlékéve megünneplésének: 2017-ben Reformáció Gyermekei elnevezéssel kampányt indított a gyermekvállalás népszerűsítése mellett. Kovács Erika, énekes: Elmondhatjuk azt, hogy dédapáink reformátusok voltak, de nem ér semmit, hogyha nem lesz jövő, nem lesz unokánk, aki majd elmondhatja rólunk is, hogy mi is reformátusok vagyunk, voltunk, és, hogy ők is azok lettek. Aztán a magyarság megmaradásának a jövőjét is ebben látjuk.

A fellépők mellett a nagybecskereki református templom kiváló akusztikája is hozzájárult a koncert sikeréhez. Kiss Nándor, református esperes: „A mai este egy igazi meggazdagodás volt. Oly értékeket nyertünk, amelyekre vissza is tekinthetünk, amelyek megmaradnak bennünk, és tovább is adhatjuk az embereknek. Nagyon szépen köszönjük a Kovács-családnak ezt a bizonyságtételt.”

A Kovács-család legfiatalabb tagjai számára nem teher a napi két-három fellépés. Kovács Dániel, hegedű: „Igazából ez számomra nem teher, mert szeretek zenélni és szeretem, amit csinálok. Iskolai kihagyások vannak, de bepótoljuk ezeket.”

A Kovács-család szombaton Magyarittabén, Pacséron és Topolyán lép fel. A rendezvénysorozat vasárnap zárul Szabadkán, a református templomban.

Kovács-család koncertje
Nagybecskerek
Reformáció gyermekei
MNT

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű