Ugrás a tartalomra

A szabadkai közönség is láthatta a Hobo a Gulágon című előadást (videó)

2017.04.20
14:58
Hobo a Gulágon címmel tartott emlékelőadást Szabadkán Földes László Hobo
Hobo a Gulágon címmel tartott emlékelőadást Szabadkán Földes László Hobo. Az előadást, a Szovjetunióba elhurcoltak emlékévének keretében most mutatták be másodszor. Földes László Hobo a Milko Egyesület meghívására érkezett Szabadkára, a Gulág-emlékév keretében. A Hobo a Gulágon című összeállítás azért született, mert A gulag virágai című kamaraelőadást több városban a nem megfelelő színpadi adottságok miatt nem lehetett bemutatni. Az előadóesten számos vers hangzott el a darabból. Földes László Hobo, előadóművész: „Van egy sorrend, amin végig kell menni, de a dolog emocionálisan annyira erős, annyira sok fájdalom és keserűség van benne, hogy az ember nem nagyon gondolkodik. Zúdul előre a dolog. Nem egy könnyű sétagalopp, ahol jó kis szüneteket lehet tartani, hanem inkább olyan, mint amikor az embert korbáccsal kergetik az utcán.”  

" target="_blank">



Versek, történetek és dalok még a világ legborzalmasabb helyein is születnek. Ilyen hely volt a gulág, a szovjet munkatáborok gyűjtőneve. A táborokban született művészeti alkotásokat nevezi Hobo a gulág virágainak.
Szabadka
Hobo
Földes László
Hobo a Gulágon

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.