Ugrás a tartalomra

Gyermekek táncversenye Szabadkán

2017.11.19
13:01
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Hatvankét általános iskolás lépett színpadra a Vajdasági Gyermek Szólótáncversenyen. Az ötödik alkalommal megtartott eseményt a szabadkai Gyermekszínházban rendezték meg.

A színpadra lépő fiatal néptáncosok között nemcsak zentai, horgosi és szabadkai volt. Két fiatal szegedi táncos is megmérette magát Szabadkán. Sokan érkeztek a verseny miatt, azonban volt olyan is, akit csupán a tánc szeretete hozott ide. Fajka Zsóka, Felsőhegy: „Hét éve táncolok, először láttam egy fellépést és megtetszett a tánc, ezért én is elkezdtem járni.”

Bácsi Péter, Szabadka: „Mindennap kellett táncolnunk, hogy ne felejtsük el, mert mivel nagyon összetett a tánc, ezért könnyen el lehet felejteni.”

A magyarországi szakmai zsűri véleménye szerint a vajdasági néptánc és annak oktatása nagyon jó irányba halad. Farkas Tamás, koreográfus, Tabán Táncegyüttes, Békéscsaba, Magyarország: „Úgy gondolom, hogy minden verseny emeli az adott régiónak a színvonalát, tehát az által, hogy arra ösztökéljük a gyermeket, az ifjúsági vagy a felnőtt korosztályt, hogy megmérettessenek, nem is első sorban másokkal, hanem magukkal, azáltal egy olyan úton mennek végig, amely szerintem megkerülhetetlen az életükben. Olyan anyagokkal ismerkedhetnek meg és mélyedhetnek el olyan táncanyagokban, amelyekre építhetnek utána.”

A néptáncos vetélkedő a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület szervezésében jött létre. Az egyesület elnöke, Brezovszki Tamara a Pannon RTV-nek elmondta, az idén 32 műsorszámot neveztek a versenyre. „Én úgy gondolom, hogy ez még mindig annyira friss a számukra, és akár a felkészítők számára is, hogy szabadon választott programmal jelentkezhetnek a gyerekek.”

Az első helyezést szóló kategóriában a horgosi Kozsán Gergely, míg párosban a palicsi Fleischman Lara és Bús Anett vihették haza. A rendezvényen nyitóbeszédet mondott Perpauer Attila, az MNT Oktatási Bizottságának elnöke.

Vajdasági Gyermek Szólótáncverseny

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.