Ugrás a tartalomra

Tamburafesztivált tartottak Csantavéren

2017.11.19
11:35
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
A Szárazfa lelke elnevezésű találkozóra idén a falu színházterme teljesen megtelt.

Idén is sokan érkeztek a Szárazfa lelke tamburatalálkozóra. A Tisza mentéről Zenta, Ada és Csóka is képviseltette magát. Magyarországról is több együttes vendégszerepelt Csantavéren. Szabó Péter Bence, Pántlika zenekar, Báta, Magyarország: „Szuper élményekkel gazdagodunk mindig itt Csantavéren. Ez a tamburásoknak egy kihagyhatatlan fellépés. Egy olyan dolog, ahol itt kell lenni.”

Idén 13 együttes érkezett az eseményre. Vörös Róbert, a szervező Mendicus Művészeti Központ elnöke elmondta, külön örömmel tölti el, hogy a muzsikusok között sok fiatalt lehetett látni. Ez annak is a jele, hogy a tambura reneszánszát éli - tette hozzá. Vörös Róbert, elnök, Mendicus Művészeti Központ, Csantavér: „Milyen nagy kavalkád van, nemcsak itt, hanem bárhova, ahova elmegyünk fellépni. Ez egy lehetőséget ad arra, hogy emberekkel ismerkedjen, társasági életet folytasson és nem utolsó sorban a magyar népzenét, a magyar nótákat művelje egy olyan hangszeren, ami kezdett lassan a feledésbe merülni, de most újból van egy ilyen tamburás mozgalom itt Vajdaságban.”

A műsor csúcspontja idén is az össznépi örömzenélés volt. Itt több mint negyven zenész lépett egyszerre színpadra.

Tamburafesztivál
Csantavér

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.