Ugrás a tartalomra

Új bemutatóra készül a topolyai Mara Amatőr Színház (videó)

2017.02.16
09:54
Szántó Armand és Szécsén Mihály 1930-as években játszódó Paprikáscsirke című zenés vígjátékát viszik közönség elé
Szántó Armand és Szécsén Mihály 1930-as években játszódó Paprikáscsirke című zenés vígjátékát viszik közönség elé. A színpad és a jelmezek is már készek. A színészek izgatottan próbálnak a szombati premier előtt. Egy eladósodott konzervgyáros, egy gazdag amerikai vacsoravendég, babonás és beképzelt feleség, egy inas, aki gyárigazgató szerepbe bújik és egy kotnyeles szobalány – máris adva van a komikus helyzet. Petrás Gizella, színész: „Én a konzervgyáros feleségét játszom és egy sznob családról szól ez az egész és tulajdonképpen sajnos a képmutatás bármely korra jellemző, úgyhogy van előttünk példa, így nem volt olyan nehéz megformálni a szerepet.”



Bencsik Bertalan, színész: „Egon egy rosszakaró, csintalan kisgyerek, egy olyan kamasz fiú, amilyen én vagyok és a belső személyisége is eléggé hasonlít rám. Ez az Egon nem volt beleírva a darabba, ezért a rendező és a rendezőnő beleírták, hogy mindenkinek meg legyen a szerepe.” A darabot a társulat korábbi színészei, Bogárdi Zsolt és Bogárdi Vörös Emese rendezi. Felhőtlen szórakozást, vidám estét ígérnek a közönségnek. Bogárdi Vörös Emese, rendező: „Egyik fő szempont volt, hogy egy viccesebb, könnyedebb műfajhoz nyúljunk. Az előző években többször megjelent a halál motívum, most úgy döntöttünk, hogy egy kicsit viccesebb előadásba fogunk. Ez az első rendezésünk a férjemmel, a társulat így döntött, mivel nem tudunk profi rendezővel dolgozni.” A Mara Amatőr Színház új darabját február 18-án, 19 órától mutatják be a topolyai moziteremben.
Topolya
Mara Amatőr Színház
Paprikáscsirke

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.