Ugrás a tartalomra

Új bemutatóra készül a topolyai Mara Amatőr Színház (videó)

2017-02-16
09:54
Szántó Armand és Szécsén Mihály 1930-as években játszódó Paprikáscsirke című zenés vígjátékát viszik közönség elé
Szántó Armand és Szécsén Mihály 1930-as években játszódó Paprikáscsirke című zenés vígjátékát viszik közönség elé. A színpad és a jelmezek is már készek. A színészek izgatottan próbálnak a szombati premier előtt. Egy eladósodott konzervgyáros, egy gazdag amerikai vacsoravendég, babonás és beképzelt feleség, egy inas, aki gyárigazgató szerepbe bújik és egy kotnyeles szobalány – máris adva van a komikus helyzet. Petrás Gizella, színész: „Én a konzervgyáros feleségét játszom és egy sznob családról szól ez az egész és tulajdonképpen sajnos a képmutatás bármely korra jellemző, úgyhogy van előttünk példa, így nem volt olyan nehéz megformálni a szerepet.”Bencsik Bertalan, színész: „Egon egy rosszakaró, csintalan kisgyerek, egy olyan kamasz fiú, amilyen én vagyok és a belső személyisége is eléggé hasonlít rám. Ez az Egon nem volt beleírva a darabba, ezért a rendező és a rendezőnő beleírták, hogy mindenkinek meg legyen a szerepe.” A darabot a társulat korábbi színészei, Bogárdi Zsolt és Bogárdi Vörös Emese rendezi. Felhőtlen szórakozást, vidám estét ígérnek a közönségnek. Bogárdi Vörös Emese, rendező: „Egyik fő szempont volt, hogy egy viccesebb, könnyedebb műfajhoz nyúljunk. Az előző években többször megjelent a halál motívum, most úgy döntöttünk, hogy egy kicsit viccesebb előadásba fogunk. Ez az első rendezésünk a férjemmel, a társulat így döntött, mivel nem tudunk profi rendezővel dolgozni.” A Mara Amatőr Színház új darabját február 18-án, 19 órától mutatják be a topolyai moziteremben.
Topolya
Mara Amatőr Színház
Paprikáscsirke

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.
19:11, Frissítve: 19:33

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.
18:21, Frissítve: 18:45

Január hatodikán rajtol Limából a Dakar rali

Kevesebb, mint másfél hónap, és kezdődik a Dakar rali. Saghmeister Gábor és csapattársai a francia Le Havre kikötőből útnak indították motorjaikat Limába, a 2018-as Dakar rali rajtjának helyszínére.

Népszerű

Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.