Ugrás a tartalomra
együtt koszorúz Áder és Vucic
Tanjug/Rade Prelic

Együtt koszorúzott Zentán Áder és Vučić

2017-09-11
17:59
2017-10-04
12:35
Forrás
Pannon RTV
Áder János Magyarország, valamint Aleksandar Vučić Szerbia államfője helyezte el az emlékezés virágait a Tisza-parti emlékhelyen a zentai csata 320. évfordulója alkalmából.

Díszőrség fogadta Áder János magyar és Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnököt.

Délben az emlékharang megkongatása után, ismét felcsendültek a magyar és a szerb himnusz dallamai. Áder János és Aleksandar Vučić közösen koszorúzták meg a Tisza-parti emlékhelyet.

 

Pásztor István a Tartományi Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is elhelyezte koszorúját.

Zenta város képviseletében Ceglédi Rudolf polgármester és Balo Tatjana, a Képviselő-testület elnöke helyezett el koszorút a zentai emlékműnél. Hajnal Jenő a Magyar Nemzeti Tanács nevében koszorúzott a zentai csata emlékhelyénél.

zenta
csata
emlékmű
Áder János
Aleksandar Vučić
Pásztor István

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.