Ugrás a tartalomra
pedagógusnap, Magyarkanizsa
Pannon RTV

Magyarkanizsán kiosztották az Év pedagógusa elismeréseket

2017-11-09
12:41
2017-11-09
20:02
Forrás
Pannon RTV
A pedagógusnap alkalmából Magyarkanizsán ünnepi akadémiát tartottak, amelyen kiosztották az Év pedagógusa elismeréseket.

A színházteremben megtartott esemény két elszármazott zenész, Szőke Noémi és Szécsényi Hilda alkalmi koncertjével kezdődött. Ezt követően bemutatták a díjazott pedagógusokról szóló kisfilmeket. A pedagógusokat Vajda Attila, Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesületének elnöke köszöntötte. „Arra szeretném ösztönözni kollégáimat a mai beszédemben, hogy fogjunk össze, tartsunk össze, és a munkánkkal mutassuk meg, mennyit érdemlünk a társadalomtól.”

A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény díjazottja Veselinov Zsuzsanna, a horgosi Napsugár Óvoda vezető óvónője és pedagógusa lett. „Nagyon megható számomra, mert megadatott az a lehetőség, hogy négy éven keresztül egy szülői csoporttal dolgoztam együtt, ők voltak a Gumimaci csoport, és mindaz az álmom, amit szerettem volna elérni, a szülők segítségével megvalósult, a gyerekekkel közösen.”

pedagógusnap, Magyarkanizsa

A magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontból Hán Angéla szaktanárt választották az Év pedagógusának. „Értem soha senki nem állt ki igazán és nagyon megható volt a kollégák részéről, hogy egy emberként mögém álltak, támogattak.”

Az egy évvel ezelőtti ünnepségen Fejsztámer Róbert polgármester ígéretet tett, hogy az önkormányzat kiemelten kezeli az oktatási intézményeket. Egy év alatt a község 77 és fél millió dinárt fordított óvodai fejlesztésekre, 44 milliót az általános iskolákra, több mint 12 és fél milliót pedig a középiskola támogatására. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Ha ehhez még hozzáveszem a tartományi oktatási titkárság részéről a 18 és fél millió dináros támogatást, ami a község területére érkezett az elmúlt hónapokban, akkor úgy gondolom, hogy tudtuk teljesíteni azt az ígéretünket, ami az oktatás fejlesztésére, az oktatás kiemelt támogatására vonatkozott.”

Az említettek mellett Év pedagógusa-díjban részesült még Gordos Szilvia gyógypedagógus, Csikós Anita magyartanár, Sárkány József osztálytanító, valamint Rácz Tímea zongoratanár.

magyarkanizsa
Év pedagógusa
díjátadó

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.