Ugrás a tartalomra

Szabadka: Félmaraton is lesz a városnapi programok között (videó)

2017-04-20
13:53
2017-10-03
09:20
Fuss át a történelmen, azaz Fuss félmaratont Kosztolányi Dezső és Csáth Géza szülővárosában a szecessziós Szabadkán! - ez a jelmondata az 1
Fuss át a történelmen, azaz Fuss félmaratont Kosztolányi Dezső és Csáth Géza szülővárosában a szecessziós Szabadkán! - ez a jelmondata az 1. szabadkai félmaratonnak, amelyet a városnapi rendezvények keretében szerveznek meg szeptember másodikán. Az esemény célja, hogy népszerűsítse Szabadka város nevezetességeit és minél több futót csábítson a városba. Az első szabadkai félmaraton megrendezése a nemrégiben alakult Horizont Sportegyesület tagjainak ötlete volt. Kristifor Bogdanić, az egyesület elnöke elmondta, több távon is futhatnak majd a résztvevők. "A verseny rajtja és célvonala a Városháza és a Népszínház közötti téren lesz. 21 kilométert, azaz félmaratont futhatnak a futók, de választhatják az 5 kilométeres távot is, a legkisebbek pedig a 100, illetve 300 méteres futamot. "Szívesen vette a felkérést, hogy részt vegyen a kezdeményezésben Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője. Maga is néhány éve aktívan fut. Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: "Olyan szecessziós örökséggel rendelkezik Szabadka, amit vétek nem megmutatni a Szerbiából és a környező országokból érkező futóknak. Itt lesz a Népszínház kész épülete, hamarosan a Zsinagóga, a Raichle-palota, a sugárút, a kiserdő. Azt hiszem, hogy ezek olyan helyek és az épített örökségnek olyan részei, amelyeket meg kell mutatni a futóknak és azt hiszem, hogy hatalmas élmény lesz Szabadka utcáin futni. " Bogdan Laban polgármester örömmel fogadta a kezdeményezést, azt, hogy ilyen módon is népszerűsítenék a várost. Bogdan Laban, Szabdka polgármestere: "Az első félmaraton célja Szabadka nevezetességeinek népszerűsítése, de az egészséges életmód népszerűsítése is főleg a fiatalok körében, emellett a sportra való ösztönzés és Szabadka idegenforgalmi lehetőségeinek fejlesztése. " Az első félmaraton rajtja a Városháza és a Népszínház közötti térről indul, majd a Jadran Színpad felé veszik az irányt a résztvevők, és elhaladnak olyan szecessziós épületek előtt is, mint amilyen a Raichle-palota vagy a szabadkai Zsinagóga.
szabadka
városnapi programok
félmaraton

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.