Ugrás a tartalomra

Új vízvezetékrendszert kap Bácskossuthfalva központja (videó)

2017-02-17
15:00
Bácskossuthfalva központjában cserélik a vízvezetékrendszert
Bácskossuthfalva központjában cserélik a vízvezetékrendszert. A lakosok hamarosan rácsatlakozhatnak az új hálózatra, és így jobb és tisztább víz kerül majd a háztartásokba.Az elöregedett csőrendszer miatt rossz volt a víz minősége és folyamatosak voltak a csőtörések – mondják a bácskossuthfalviak. Ádor Ildikó, Bácskossuthfalva: „Problémáink voltak, mielőttünk is egy párszor volt csőtörés, egy nagy tócsa volt a földön, ezt észleltük, szóltunk, azonnal jöttek, megjavították, hát olyan 45-50 éves ez a vezeték és a vascsövek.”A falu első, 1963-ban kiépült vízkörgyűrűjének teljes cseréjét egy hete kezdték meg. A felújításra kerülő vízkörgyűrűhöz hat utca tartozik, jelenleg a Park utcában zajlik a vízvezeték teljes cseréje. A hárommillió dinár értékű beruházást a tartományi mezőgazdasági titkárság pályázatán nyert összegből fedezik. Az új vízvezetékre való kapcsolódás a lakosok számára nem jelent plusz kiadást. Seffer Attila, tanácselnök, Bácskossuthfalva HK: „A munkálatok nagyon jó ütemben haladnak, és ahogy a kivitelező ígérte, tíz napon belül meg is fognak történni az új rákapcsolódások. Mintegy száz háztartás fogja vadonatúj vízvezetékről kapni az ivóvizet.”A továbbiakban egy új kút fúrását tervezik a faluban a zavartalan és minőségi vízellátás javítása érdekéBácskossuthfalva
vízvezetékrendszer

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.
19:11, Frissítve: 19:33

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.
18:21, Frissítve: 18:45

Január hatodikán rajtol Limából a Dakar rali

Kevesebb, mint másfél hónap, és kezdődik a Dakar rali. Saghmeister Gábor és csapattársai a francia Le Havre kikötőből útnak indították motorjaikat Limába, a 2018-as Dakar rali rajtjának helyszínére.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.