Ugrás a tartalomra

Veszélyes, romos épületet bontanak le Topolyán

2017-03-21
13:00
Az omladozó, szeméttel teli épület a város egyik csúfsága, veszélyt jelent a járókelők, gyerekek és a szomszédok számára is
Az omladozó, szeméttel teli épület a város egyik csúfsága, veszélyt jelent a járókelők, gyerekek és a szomszédok számára is. A topolyai ifjúság utcában a Csáki Lajos Általános Iskola sportcsarnokával szemben található romos épület már évek óta veszélyezteti az idejáró diákokat valamint a járókelőket.Omladozó házfalak, szemét és bűz – ez jellemzi évek óta a sarki épületet. Az iskola közelsége miatt sok gyerek jár a környékén.Kovács Szilvia, pszichológus, Csáki Lajos Általános Iskola, Topolya: „Ez a probléma évek óta fennáll és igen nagy veszélyt jelent, mert a diákok figyelmét napi szinten, heti szinten felhívják a tanárok, hogy ne menjenek a közelébe, de a diákok kíváncsiak és csak-csak odamennek, bekukucskálnak, nem érzékelve azt, hogy ez milyen veszélyt jelent a számukra.”A ház szomszédságában lakó Pintér András elmondta, a volt tulaj halmozta fel a szemetet de azóta mások hordanak ide hulladékot. A bűz miatt szellőztetni sem tud.Pintér András, Topolya: „Bedobálják az ablakon a hulladék ételmaradékot vendéglőkből mindenki ide hordja és annyira elszaporodtak a patkányok, hogy egy időben, most csak három kutyám van, de volt nyolc kutyám, naponta fogták a patkányokat, de ez se megoldás, mert lehet mérgező is.”topolyai önkormányzatban megtudtuk, a ház tulajdonjogi viszonyai körül kialakult huzavona miatt nem tudták eddig elkezdeni a bontást. A napokban azonban megoldódik a probléma.Szatmári Adrián, községi tanácstag, Topolya: „A Liszt Ferenc és az Ifjúság utca sarkán elhelyezkedő lakatlan, romos épület veszélyt jelentett a közbiztonságra, a járókelőkre és a Csáki Lajos Általános Iskola közelsége is indokolttá tette ennek az épületnek a lebontását ezért az önkormányzat a megfelelő dokumentációs engedélyek beszerzése után úgy döntött, hogy ezt az épületet lebontja, a munkálatok már meg is kezdődtek és vélhetően 2-3 napot fognak igénybe venni. A kivitelező el fogja szállítani a törmelékanyagot.”A hétvégén a tetőszerkezetet, a cserepeket és a szemét egy részét már elszállították, később pedig munkagépekkel folytatják a bontást és a telek megtisztítását.
Topolya
bontás
romos épület

Most

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.