Ugrás a tartalomra
a közönség
Pannon RTV

Zentán ovációkkal fogadták a magyar és a szerb államelnököt

2017-09-11
16:16
2017-10-04
12:35
Forrás
Pannon RTV
A zentai városnapi ünnepségsorozat és a zentai csata 320. évfordulója alkalmából ma a Tisza-parti városba látogatott és találkozott egymással Áder János és Aleksandar Vučić.

Fél 10-kor először a szerb államfő érkezett meg a zentai városházára, majd pedig a magyar köztársasági elnököt szerb hivatali kollégája, továbbá Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke, valamint Ceglédi Rudolf polgármester fogadta.

Vucic fogadja Ádert

Már reggel 7 órakor le volt zárva a zentai városháza környéke. A legszigorúbb biztonsági intézkedések között várták a magyar és a szerb köztársasági elnököt és küldöttségeik érkezését. Közben egyre többen gyülekeztek a városháza előtti téren. Szerb és magyar nyelvű transzparensekkel is érkeztek, egyesek pedig a szerb nemzeti zászlót lobogtatták. A Községi Képviselő-testület díszülésére folyamatosan érkeztek a vendégek.

A Szerb Katonaság Gárdája is felsorakozott, mielőtt a magas rangú tisztségviselők megjöttek. Tartományi és köztársasági küldöttek, parlamenti képviselők, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács vezetősége, valamint a Szabadkai Magyar Főkonzulátus tagjai is megjelentek.

A szerbiai delegáció tagjai közül elsőként Aleksandar Vulin védelmi miniszter érkezett meg Zentára, aki kezet fogott, és röviden elbeszélgetett a főtéren megjelentekkel.

Aleksandar Vučić fél 10 után gyalog sétált az esemény helyszínére, a több száz megjelent polgár óriási ovációval fogadta. Mielőtt bement a városházába, Vučić üdvözölte a zentaiakat, és jó szokásához híven röviden elbeszélgetett velük.

A szerb államfőt Pásztor István tartományi házelnök és Ceglédi Rudolf polgármester fogadta.

Háromnegyed 10-kor futott be a zentai városháza elé Áder János gépjárműkonvoja. A magyar államfőt is nevének skandálásával fogadták a zentaiak. A két államelnök kezet rázott, majd a Szerb Katonaság díszőrsége mellett, Pásztor István és Ceglédi Rudolf kíséretében bementek a városházára, ahol rövid négyszemközti baráti beszélgetést követően részt vettek a zentai KKT díszülésén. 

zenta
Áder János
Aleksandar Vučić
Pásztor István

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.