Ugrás a tartalomra
csoportkép
Tanjug/Emmanuel Dunand, Pool Photo via AP

Az EU védelmi dimenziójának erősítéséről írtak alá szándéknyilatkozatot az uniós szakminiszterek

2017-11-13
16:03
2017-11-13
16:14
Forrás
MTI
A kezdeményezés a közös fejlesztésekre és beszerzésekre, az európai hadiipar erősítésére vonatkozik.

A brüsszeli tanácsülésen összesen 23 EU-tagállam szakminisztere, Magyarország részéről Simicskó István honvédelmi miniszter írta alá a dokumentumot, aki elmondta: bízik benne, hogy a PESCO hozzásegíti az európai, és köztük a magyar embereket, hogy biztonságosabb életet élhessenek. Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő kijelentette: az aláírással új fejezet nyílik. A kezdeményezést várhatóan a decemberi EU-csúcson fogják hivatalosan elfogadni az uniós állam- és kormányfők.

Európai unió
védelmi
szándéknyilatkozat
hadiipar
Simicskó István

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő
rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.