Ugrás a tartalomra

Az SZHP ma dönt Vučić elnökjelöltségéről (videó)

2017.02.17
12:27
Tomislav Nikolić újrajelöltetése nagy port kavart a Szerb Haladó Párt háza táján
Tomislav Nikolić újrajelöltetése nagy port kavart a Szerb Haladó Párt háza táján. A párt vezetőségéből ma többen is felszólaltak, akik kivétel nélkül arról nyilatkoztak, hogy az SZHP teljes vállszélességgel Aleksandar Vučić mögött áll. Csóka, Nagybecskerek, Apatin, Óbecse... Egyebek mellett csütörtökön ezeken a településeken is ülésezett a Szerb Haladó Párt helyi szervezetének vezetősége. A fő téma mindenhol a közelgő köztársasági elnökválasztás volt. Ezen belül pedig Tomislav Nikolić bejelentése. A Szerb Haladó Párt soha sem volt egységesebb, mint most, ezért a különböző iparmágnás-maffia csoportok azon terve sem fog megvalósulni, amellyel szeretnék visszanyerni Szerbia feletti hatalmukat - ezt Miloš Vučević, a párt főbizottsági alelnöke nyilatkozta. A Szerb Haladó Párt már korábban is több kihívással szembesült, de ezek egyike sem tudta megakadályozni a párt azon elveit, amelyeket egy modern és jobb Szerbia kiharcolásáért folytatnak - mondta Vučević.



Marija Obradović, az SZHP alelnöke azt mondta, ha kell, akkor a Szerb Haladó Párt mindenki ellen küzdeni fog a köztársasági elnökválasztási kampányban. Szavai szerint semmi sem sodorhatja veszélybe az ország stabilitását és a reformokat. A Szerb Haladó Párt egy erős, önálló és modern politikai párt, amelynek félmilliós tagsága maximálisan támogatja Aleksandar Vučić pártelnököt - mondta Marija Obradović. A Szerb Haladó Párt egyébként pénteki főbizottsági ülésén dönthet Aleksandar Vučić köztársasági elnökjelöltségéről, amelyet korábban egyhangúlag fogadott el a párt elnöksége. Aleksandar Vučić jelenlegi kormányfő Tomislav Nikolić újrajelöltetésével kapcsolatban továbbra is hallgat.
Aleksandar Vučić
elnökválasztás
döntés
Szerb Haladó Párt

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.