Ugrás a tartalomra

Az SZHP ma dönt Vučić elnökjelöltségéről (videó)

2017-02-17
12:27
Tomislav Nikolić újrajelöltetése nagy port kavart a Szerb Haladó Párt háza táján
Tomislav Nikolić újrajelöltetése nagy port kavart a Szerb Haladó Párt háza táján. A párt vezetőségéből ma többen is felszólaltak, akik kivétel nélkül arról nyilatkoztak, hogy az SZHP teljes vállszélességgel Aleksandar Vučić mögött áll. Csóka, Nagybecskerek, Apatin, Óbecse... Egyebek mellett csütörtökön ezeken a településeken is ülésezett a Szerb Haladó Párt helyi szervezetének vezetősége. A fő téma mindenhol a közelgő köztársasági elnökválasztás volt. Ezen belül pedig Tomislav Nikolić bejelentése. A Szerb Haladó Párt soha sem volt egységesebb, mint most, ezért a különböző iparmágnás-maffia csoportok azon terve sem fog megvalósulni, amellyel szeretnék visszanyerni Szerbia feletti hatalmukat - ezt Miloš Vučević, a párt főbizottsági alelnöke nyilatkozta. A Szerb Haladó Párt már korábban is több kihívással szembesült, de ezek egyike sem tudta megakadályozni a párt azon elveit, amelyeket egy modern és jobb Szerbia kiharcolásáért folytatnak - mondta Vučević.Marija Obradović, az SZHP alelnöke azt mondta, ha kell, akkor a Szerb Haladó Párt mindenki ellen küzdeni fog a köztársasági elnökválasztási kampányban. Szavai szerint semmi sem sodorhatja veszélybe az ország stabilitását és a reformokat. A Szerb Haladó Párt egy erős, önálló és modern politikai párt, amelynek félmilliós tagsága maximálisan támogatja Aleksandar Vučić pártelnököt - mondta Marija Obradović. A Szerb Haladó Párt egyébként pénteki főbizottsági ülésén dönthet Aleksandar Vučić köztársasági elnökjelöltségéről, amelyet korábban egyhangúlag fogadott el a párt elnöksége. Aleksandar Vučić jelenlegi kormányfő Tomislav Nikolić újrajelöltetésével kapcsolatban továbbra is hallgat.
Aleksandar Vučić
elnökválasztás
döntés
Szerb Haladó Párt

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő
rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.