Ugrás a tartalomra
Deli Andor
Pannon RTV

Deli Andor: Nyugat-balkáni bővítés – jobb később, mint soha!

2017-09-13
20:51
2017-10-04
12:36
Forrás
Pannon RTV
Deli Andor vajdasági származású fideszes EP-képviselő üdvözölte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének beszédében elhangzottakat a bővítési politikát illetően.

A vajdasági származású politikus közleményében örömét fejezte ki, hogy a korábbi, ellentmondásos megnyilvánulások után sikerült egyértelművé tenni, hogy a jövőben az Európai Unió kész új tagállamokat felvenni soraiba. Az EU-nak következetes politikát kell folytatnia a nyugat-balkáni régióval kapcsolatban, ha meg akarja őrizni a csatlakozni vágyó országok elkötelezettségét az európai integráció és értékek iránt – tette hozzá a néppárti képviselő.

Magyarország kormánya a kezdetektől fogva felismerte a nyugat-balkáni régió stratégiai fontosságát és sürgette a csatlakozási tárgyalások felgyorsítását. Írásbeli hozzászólalásában Deli újfent felhívta az Európai Bizottságot és az érintett országok kormányait: „Egyértelművé vált, hogy megvan a politikai akarat, ezért éljenek ezzel a lehetőséggel és dolgozzanak a csatlakozási tárgyalások felgyorsításán”.

Deli Andor
Nyugat-Balkán
bővítés

Most

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő