Ugrás a tartalomra

Deli Andor: Nyugat-balkáni bővítés – jobb később, mint soha!

2017.09.13
20:51
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Deli Andor vajdasági származású fideszes EP-képviselő üdvözölte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének beszédében elhangzottakat a bővítési politikát illetően.

A vajdasági származású politikus közleményében örömét fejezte ki, hogy a korábbi, ellentmondásos megnyilvánulások után sikerült egyértelművé tenni, hogy a jövőben az Európai Unió kész új tagállamokat felvenni soraiba. Az EU-nak következetes politikát kell folytatnia a nyugat-balkáni régióval kapcsolatban, ha meg akarja őrizni a csatlakozni vágyó országok elkötelezettségét az európai integráció és értékek iránt – tette hozzá a néppárti képviselő.

Magyarország kormánya a kezdetektől fogva felismerte a nyugat-balkáni régió stratégiai fontosságát és sürgette a csatlakozási tárgyalások felgyorsítását. Írásbeli hozzászólalásában Deli újfent felhívta az Európai Bizottságot és az érintett országok kormányait: „Egyértelművé vált, hogy megvan a politikai akarat, ezért éljenek ezzel a lehetőséggel és dolgozzanak a csatlakozási tárgyalások felgyorsításán”.

Deli Andor
Nyugat-Balkán
bővítés

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.