Ugrás a tartalomra

Döntöttek az EU külügyminiszterei, Venezuela nem járt jól

2017.11.13
11:10
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI
Célzott szankciókat fogadtak el Venezuela ellen az európai uniós tagállamok külügyminiszterei az emberi jogok súlyos megsértése miatt.

Célzott szankciókat fogadtak el Venezuela ellen az európai uniós tagállamok külügyminiszterei az emberi jogok súlyos megsértése miatt, a korlátozások egyebek mellett fegyverembargót is magukban foglalnak – közölte hétfőn a tagországok kormányait tömörítő tanács sajtószolgálata.

A brüsszeli tanácsülésen egyhangú döntéssel jóváhagyott büntetőintézkedésekkel megtiltják az európai vállalatok számára, hogy fegyvereket, valamint olyan berendezéseket szállítsanak a dél-amerikai országba, amelyek a belső elnyomás céljára is felhasználhatók.

A miniszterek egy olyan jogi keretszabályozás létrehozásáról is döntöttek, mely lehetővé teszi, hogy vagyonbefagyasztást és beutazási korlátozást rendeljenek el a jogállamisági és emberi jogi elvek megsértéséért felelőssé tehető venezuelai természetes és jogi személyek ellen.

Venezuela
EU
szankciók

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.