Ugrás a tartalomra

Federica Mogherinit nem aggasztja az orosz befolyás a Balkánon

2017.11.14
08:58
2024.03.19
08:37
Forrás
Szerbiai RTV
A tagországok külügyminiszterei egyetértettek abban, hogy jobb kommunikációra van szükség az Unió és a szomszédos országok között.

Az Európai Uniónak van messzemenően a legnagyobb pozitív hatása a Balkánra, ezért nem aggasztja az orosz befolyás a régióban - nyilatkozta Brüsszelben Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, miután a tagországok külügyminiszterei egyetértettek abban, hogy jobb kommunikációra van szükség az Unió és a szomszédos országok között.

Az EU nyugat-balkáni politikája világos: a régió országai előbb-utóbb teljes jogú tagországokká válnak, ezért is  fontos a megfelelő és őszinte kommunikáció - tette hozzá Mogherini.

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője: „Ez egy út kezdete, amelyen együtt indulunk, és egy új történet kezdődik. Nem egy fejezet lezárása. Megnyílik az út az európai védelmi és biztonsági együttműködés előtt, ezt elértük.”

Federica Mogherini
orosz
Balkán
Európai Unió

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.