Ugrás a tartalomra

Haradinaj követelése után Mogherini elhagyta az ülést Brüsszelben

2017.11.17
18:59
2024.03.19
08:32
Forrás
Tanjug
Ramush Haradinaj koszovói kormányfő azt követelte, hogy a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folyamatában növeljék az Egyesült Államok jelenlétét.

Ezt követően Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője váratlanul elhagyta a Stabilizációs és Társulási Tanács ülését Brüsszelben pénteken. A találkozón résztvevő források a Tanjugnak azt nyilatkozták, hogy Haradinaj az Egyesült Államok fokozottabb jelenlétét és részvételét követelte a Belgrád és Pristina közötti párbeszédben, amelyben a közvetítő az Európai Unió. Mogherini ezt állítólag személyes sértésnek vette és annak befejezése előtt elhagyta a találkozót. Ez volt egyébként Haradinaj első látogatása Brüsszelben, mióta átvette a kormányfői teendőket Koszovóban.

Stabilizációs és Társulási Tanács ülése
Brüsszel
Federica Mogherini
EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője
Ramush Haradinaj
koszovói kormányfő

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.