Ugrás a tartalomra

Helyi közösségi választások Újvidéken

2017.07.16
19:43
2024.03.19
08:50
A polgárok többek között Veterniken, Futakon, Kamancon és Péterváradon választhatják meg a tanácsok és a bizottságok tagjait.

Helyi közösségi választásokat tartanak ma Újvidéken, 25 helyen. A polgárok többek között Veterniken, Futakon, Kamancon és Péterváradon választhatják meg a tanácsok és a bizottságok tagjait.

Péterváradon összesen mintegy 15 000 választásra jogosult polgár van. Katica Herić, Pétervárad: „Változásokra számítok. Arra, hogy a helyi közösség tovább folytatja Pétervárad szépítését, mint ahogyan azt az utóbbi időben megkezdték.”

Suzana Ćalić, Pétervárad: „Hallottam, hogy sportközpont is épül, valamint kerülőutat is építenek majd, hogy eltereljék a közlekedést innen a központból, mivel jelenleg nagyon nagy itt a forgalom.”

Egyesek nincsenek megelégedve a péterváradi helyi közösség eddigi működésével. Nikola Čavić, Pétervárad: „Eljöttem szavazni, éltem a polgári jogommal, de nem várok semmi változást. Jöjjenek el és filmezzék le az utcámat. Húsz évvel ezelőtt vettem a házamat, azóta senki sem dobott még egy lapát aszfaltot se az utcán lévő lyukakra. Az ingatlanadómat ugyanakkor megduplázták.”

A szavazóhelyeken nagy részvételi arányra számítottak, annak ellenére is, hogy a voksolás júliusban van és a polgárok csak a médiából és a jelzőtáblákról értesülhettek a szavazás napjáról és időpontjáról, mivel ezekre a választásokra nem küldenek meghívókat. Fél kettőkor a legtöbb szavazóhelyen még 20 százalék alatt volt a részvételi arány. Danica Lazić, Pétervárad HK, választókörzet elnöke: „Mondhatjuk, hogy magas a részvételi arány. Annak ellenére is, hogy nyár van és sokan kihasználva az évi szabadságukat elutaztak. Mi mégis nagy részvételi arányra számítunk.”

Jövő vasárnap további 13 újvidéki helyi közösségben szervezik majd meg a helyi közösségi választásokat.

Újvidék

Most

15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.