Ugrás a tartalomra

Helyi közösségi választások Újvidéken

2017-07-16
19:43
2017-10-04
12:09
A polgárok többek között Veterniken, Futakon, Kamancon és Péterváradon választhatják meg a tanácsok és a bizottságok tagjait.

Helyi közösségi választásokat tartanak ma Újvidéken, 25 helyen. A polgárok többek között Veterniken, Futakon, Kamancon és Péterváradon választhatják meg a tanácsok és a bizottságok tagjait.

Péterváradon összesen mintegy 15 000 választásra jogosult polgár van. Katica Herić, Pétervárad: „Változásokra számítok. Arra, hogy a helyi közösség tovább folytatja Pétervárad szépítését, mint ahogyan azt az utóbbi időben megkezdték.”

Suzana Ćalić, Pétervárad: „Hallottam, hogy sportközpont is épül, valamint kerülőutat is építenek majd, hogy eltereljék a közlekedést innen a központból, mivel jelenleg nagyon nagy itt a forgalom.”

Egyesek nincsenek megelégedve a péterváradi helyi közösség eddigi működésével. Nikola Čavić, Pétervárad: „Eljöttem szavazni, éltem a polgári jogommal, de nem várok semmi változást. Jöjjenek el és filmezzék le az utcámat. Húsz évvel ezelőtt vettem a házamat, azóta senki sem dobott még egy lapát aszfaltot se az utcán lévő lyukakra. Az ingatlanadómat ugyanakkor megduplázták.”

A szavazóhelyeken nagy részvételi arányra számítottak, annak ellenére is, hogy a voksolás júliusban van és a polgárok csak a médiából és a jelzőtáblákról értesülhettek a szavazás napjáról és időpontjáról, mivel ezekre a választásokra nem küldenek meghívókat. Fél kettőkor a legtöbb szavazóhelyen még 20 százalék alatt volt a részvételi arány. Danica Lazić, Pétervárad HK, választókörzet elnöke: „Mondhatjuk, hogy magas a részvételi arány. Annak ellenére is, hogy nyár van és sokan kihasználva az évi szabadságukat elutaztak. Mi mégis nagy részvételi arányra számítunk.”

Jövő vasárnap további 13 újvidéki helyi közösségben szervezik majd meg a helyi közösségi választásokat.

2017
helyi közösségi választások
újvidék

Most

19:38, Frissítve: 19:45

Elárverezik Tito egyik jachtját

Elárverezik Josip Broz Tito, Jugoszlávia egykori elnökének egyik jachtját, mert feleslegessé vált - jelentette be a Twitteren a montenegrói kormány.

Népszerű

Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő
rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.