Ugrás a tartalomra

A jövő héten kiderül, lesz-e parlamenti választás is

2017-02-17
16:17
A jövő héten eldől, hogy az elnökválasztás mellett tartanak-e parlamenti választást is Szerbiában - jelentette ki Maja Gojković köztársasági házelnök
A jövő héten eldől, hogy az elnökválasztás mellett tartanak-e parlamenti választást is Szerbiában - jelentette ki Maja Gojković köztársasági házelnök. Hozzátette, szinte biztos, hogy a Szerb Haladó Párt mai főbizottsági ülésén megerősítést nyer Aleksandar Vučić elnökjelöltsége, ezt követően pedig áttekintik, hogy szükséges-e a parlamenti választás vagy bármilyen más szavazás kiírása. Mivel az államfőválasztást a parlament elnöke, míg a parlamenti választásokat a köztársasági elnök írja ki, az újságírók felvetették a házelnöknek, hogy okozhat-e fennakadást az elmúlt időszakban kialakult helyzet a kormányfő és az államfő között. Gojković azt válaszolta, mindenki az alkotmány és a törvények szerint cselekszik majd. (Tanjug)
elnökválasztás
Maja Gojković
parlamenti választás

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.
19:11, Frissítve: 19:33

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.
18:21, Frissítve: 18:45

Január hatodikán rajtol Limából a Dakar rali

Kevesebb, mint másfél hónap, és kezdődik a Dakar rali. Saghmeister Gábor és csapattársai a francia Le Havre kikötőből útnak indították motorjaikat Limába, a 2018-as Dakar rali rajtjának helyszínére.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő