Ugrás a tartalomra

A Koszovóról szóló második kerekasztalra került sor Belgrádban

2017.11.13
15:33
2024.03.19
08:37
Forrás
Szerbiai RTV
A találkozón részt vett Mladen Šarcević oktatási miniszter, Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője és Nikola Selaković, a szerb köztársasági elnök főtitkára.

Mladen Šarčević emlékeztetett arra, hogy a párbeszédet a Aleksandar Vučić kezdeményezte. A tárcavezető hangsúlyozta, a javaslatok komoly és kreatív bemutatása a cél, amely segítséget nyújt a politikai platform megfogalmazásában és a széles nemzeti konszenzus kialakításában a kiemelt nemzeti és állami jelentőségű kérdésekben. A Koszovót érintő problémákat történelmi, néprajzi, társadalmi, demográfiai, szociológiai, politikai és filozófiai aspektusból vizsgálják - mondta Šarčević.

Koszovó
Szerbia
Belgrád
kerekasztal
Mladen Šarčević
Marko Đurić
Nikola Selaković

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.