Ugrás a tartalomra

Kritizálják az új törvény munkaváltozatát a tanügyesek

2017-02-17
17:00
Erőteljesen kritizálja az oktatási és nevelési rendszer alapjairól szóló új törvény munkaváltozatát a Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója
Erőteljesen kritizálja az oktatási és nevelési rendszer alapjairól szóló új törvény munkaváltozatát a Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója. Szerintük a törvénnyel a rendszer centralizálására törekszenek, hiszen a miniszternek túl nagy hatalmat ad, és azzal sem elégedettek, ahogyan a törvény a munkába állás feltételeit szabályozná. A készülő törvény visszavonását kéri az Országos Oktatási Tanács is. Azt hangsúlyozzák, hogy nem áll összhangban a jelenleg is érvényben lévő oktatásfejlesztési stratégiával, az európai előírásokkal és a világ egyéb országainak gyakorlatával. (Magyar Szó)
oktatás
tanügy
szakszervezet
új törvény
munkaváltozat
kritika

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő
rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.