Ugrás a tartalomra

Macron bemutatja uniós reformterveit

2017.09.26
08:46
2024.03.19
08:36
Forrás
VajdaságMa
Emmanuel Macron francia államfő kedden elindítja az eurózóna elmélyítését szolgáló folyamatot, és bemutatja az Európai Unió reformját célzó tízéves útitervét.

Macron a párizsi Sorbonne egyetemen francia és uniós diákok előtt mutatja be kedd délután "a több formájú Európáról" szóló elképzelését, amelynek célja az Európai Unión belüli egyhangú döntéshozatali folyamat nehézségeinek áthidalása.

A német választások miatt, amelyek következtében elképzelhető, hogy Angela Merkel német kancellár az EU megerősítését nem támogató liberálisokkal lép koalícióra, Párizs nem kívánja módosítani a javaslatait, és azt reméli, hogy azokhoz az új német kormány is csatlakozik majd.

Emmanuel Macron már többször bemutatta európai vízióját, keddre viszont "több konkrétumot" ígér, mégpedig konkrét példákon keresztül.

Emmanuel Macron
francia
elnök
Európai Unió
eurózóna
reform

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.