Ugrás a tartalomra

Magyar Mozgalom - Új alapszabály, program és Ügyvivő Testület

2017-03-20
18:23
A Magyar Mozgalom 2017 március 18-án, szombaton megtartott Közgyűlésén megszavazta programját, elfogadta új alapszabályát, és annak rendelkezései alapján megválasztotta az új Ügyvivő Testületet is
A Magyar Mozgalom 2017 március 18-án, szombaton megtartott Közgyűlésén megszavazta programját, elfogadta új alapszabályát, és annak rendelkezései alapján megválasztotta az új Ügyvivő Testületet is. A Magyar Mozgalom programja négy vezérelvet (4D: demográfia, demokrácia, decentralizáció, depolitizáció) határoz meg iránymutatóként, és 13 részfejezetben fogalmazza meg azokat a konkrét célkitűzéseket, amelyekért a szervezet tenni és küzdeni kíván az előtte álló időszakban. Az új alapszabály pontosan meghatározza a Mozgalom szervezeti és szerkezeti formáját, az egyes alapszervezetek megalakulásától kezdve a különböző testületek működésén keresztül a társelnöki rendszer meghatározásáig. Az új alapszabály értelmében az Ügyvivő Testület 31 tagú, ebből a Közgyűlés 29 tagot választott meg a helyszínen, a két fennmaradt helyre a későbbiekben választanak ügyvivőt. Az új dokumentumok, illetve az új összetételű Ügyvivő Testület teljes egészében megtekinthetőek a Magyar Mozgalom honlapján (www.magyarmozgalom.rs).
magyar mozgalom
közlemény

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő
rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.