Ugrás a tartalomra

Március 2-ig kiírják a köztársasági elnökválasztást (videó)

2017-02-17
15:58
Legkésőbb március másodikáig ki kell írni a köztársasági elnökválasztást Szerbiában
Legkésőbb március másodikáig ki kell írni a köztársasági elnökválasztást Szerbiában. Ez a dátum a jelenlegi államfő mandátumának lejárta előtti 90. nap. Amennyiben időközben lemond a köztársasági elnök, akkor a lemondás napjától számított 90 napon belül meg kell tartani a voksolást. A köztársasági elnökválasztás kiírásától a választás megtartásáig 30-tól 60 nap telhet el. Amennyiben egyidejűleg parlamenti választásokra is sor kerülne az országban, akkor a kiírástól a választásokig 45-től 60 nap telhet el. Ladóczki Gyula, tag, Köztársasági Választási Bizottság: „Utoljára tíz évvel ezelőtt volt önálló köztársasági elnökválasztás. Én nem szeretnék prognózisokba bocsátkozni, hogy most mi fog következni. Ami biztos, hogy a köztársasági elnök mandátuma lejár, és az is biztos, hogy legkésőbb március másodikán kiírják a köztársasági választást, de hogy pontosan melyik nap, ezt jelenleg senki sem tudja.”elnökválasztás
Ladóczki Gyula
kiírás

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő
rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.