Ugrás a tartalomra

Megvan az április 2-i választás végleges eredménye

2017-04-20
20:48
Kihirdette az április 2-i elnökválasztás végleges eredményét a Köztársasági Választási Bizottság elnöke
Kihirdette az április 2-i elnökválasztás végleges eredményét a Köztársasági Választási Bizottság elnöke. Vladimir Dimitrijević bejelentése szerint a kormánykoalíció jelöltje, Aleksandar Vučić a szavazatok 55,08 százalékát szerezte meg, és ezzel első körben megnyerte a választást. A második helyen van Saša Janković korábbi polgári jogvédő 16,36 százalékkal, majd őt követi Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) 9,43 százalékkal. Utána jönnek Vuk Jeremić 5,66, Vojislav Šešelj 4,48, Boško Obradović 2,29, Saša Radulović 1,41, Milan Stamatović 1,15, Nenad Čanak 1,12, Aleksandar Popović 1,04 és Miroslav Parović 0,32 százalékkal. (Szerbiai RTV)
választás
államfő
eredmény

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő
rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.