Ugrás a tartalomra

Merkel és Macron az ukrajnai fegyvernyugvásra szólított fel

2017.08.29
09:35
2024.03.19
08:36
Forrás
MTI
A kelet-ukrajnai válságövezetben meghirdetett fegyverszünet betartására szólított fel Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök hétfőn.

A berlini kancellári hivatal által ismertetett közös nyilatkozatban Merkel és Macron felszólította Moszkvát és Kijevet, hogy teljes mértékben tegyenek eleget annak az ígéretüknek, hogy nyilvánosan és hangsúlyosan támogatják a fegyvernyugvást.

Németország, Franciaország, Ukrajna és Oroszország - állam-, illetve kormányfőinek legutóbbi, augusztus 22-én telefonon folytatott egyeztetése óta a biztonsági helyzet nem javult számottevően Ukrajna keleti részén – áll a német kormány közleményében.

Angela Merkel
Emmanuel Macron
Vlagyimir Putyin
Ukrajna

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.