Ugrás a tartalomra

Moszkva aggodalmát fejezte ki a NATO esetleges balkáni terjeszkedése miatt

2017.11.18
09:03
2024.03.19
08:32
Forrás
Szerbiai RTV
Az amerikai és a szerb ejtőernyősök közös belgrádi hadgyakorlata miatt Moszkva aggodalmát fejezte ki a NATO esetleges balkáni terjeszkedése miatt.

A Tél 2017 fedőnéven lezajlott katonai gyakorlatot Moszkva azért nehezményezi, mivel ő ugyancsak növelni szeretné befolyását a délkelet-európai, egykori kommunista országokban - írja a Reuters. A hírügynökség hozzáteszi: habár az EU Szerbia legjelentősebb kereskedelmi partnere és beruházója, Oroszország ellenőrzése alatt van a térség kőolaj- és gázellátása, valamint Moszkva igyekszik fejleszteni katonai együttműködését is Szerbiával, aminek okán nemrégiben hat felújított MIG 29-es harci repülőgépet adományozott a szerb hadseregnek. A Reuters azt is megjegyzi, hogy a NATO kimondottan népszerűtlen az ország lakossága körében, az 1999-es bombázások miatt. Aleksandra Vučić szerb államfő a közös ejtőernyős hadgyakorlatot a bizalom kiépítése részének tekinti, de kiemelte: Szerbia továbbra is katonailag semleges kíván maradni.

Moszkva
NATO
balkáni terjeszkedés
Tél 2017
katonai hadgyakorlat
Szerbia

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.