Ugrás a tartalomra

Nagyobb hangsúlyt kap a műszaki egyetemi oktatás (videó)

2017.03.20
15:58
Hétszáz hallgatóval többet vesznek fel idén Szerbiában a műszaki tudományok karaira - jelentette be Aleksandar Vučić
Hétszáz hallgatóval többet vesznek fel idén Szerbiában a műszaki tudományok karaira - jelentette be Aleksandar Vučić. A Szerb Haladó Párt államfőjelöltje, jelenlegi kormányfő az újvidéki Schneider Electric DMS vállalatban tett látogatásán kijelentette, az a legfontosabb, hogy az oktatás és a gazdaság állandó összeköttetésben legyen egymással és meg kell találni ezeknek a közös érdekét. Vučić beszélt arról is, hogy az MSK, az Azotara és a Petrohemija gyárak munkásainak nem kell aggódniuk, mert bármennyire is nehéz lesz, a kormány ki fogja húzni őket a csávából.



Aleksandar Vučić, miniszterelnök, Szerbia: „Ami Szerbiát illeti, idén a tudományos-műszaki parkon kívül, amely összesen 29 ezer négyzetméteres lesz, amiből tízezer négyzetmétert kap a műszaki tudományok kara, tehát ezen kívül külön pénzt fektetünk majd a start up cégekbe, hogy segítsük az egész IT-szektort. Hamarosan megkezdődik a Digitális Szerbia akció is, úgy gondolom, hogy 27-én vagy 28-án, ha nem tévedek.” (kép: FoNet) Novi Sad, 20. marta 2017.- Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vucic posetio je danas u Novom Sadu kompaniju Snajder Elektrik DMS, gde je obisao prostorije i razgovarao sa rukovodstvom. FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr
Aleksandar Vučić
műszaki oktatás
egyetemi kar

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.