Ugrás a tartalomra

Nagyobb hangsúlyt kap a műszaki egyetemi oktatás (videó)

2017-03-20
15:58
Hétszáz hallgatóval többet vesznek fel idén Szerbiában a műszaki tudományok karaira - jelentette be Aleksandar Vučić
Hétszáz hallgatóval többet vesznek fel idén Szerbiában a műszaki tudományok karaira - jelentette be Aleksandar Vučić. A Szerb Haladó Párt államfőjelöltje, jelenlegi kormányfő az újvidéki Schneider Electric DMS vállalatban tett látogatásán kijelentette, az a legfontosabb, hogy az oktatás és a gazdaság állandó összeköttetésben legyen egymással és meg kell találni ezeknek a közös érdekét. Vučić beszélt arról is, hogy az MSK, az Azotara és a Petrohemija gyárak munkásainak nem kell aggódniuk, mert bármennyire is nehéz lesz, a kormány ki fogja húzni őket a csávából.Aleksandar Vučić, miniszterelnök, Szerbia: „Ami Szerbiát illeti, idén a tudományos-műszaki parkon kívül, amely összesen 29 ezer négyzetméteres lesz, amiből tízezer négyzetmétert kap a műszaki tudományok kara, tehát ezen kívül külön pénzt fektetünk majd a start up cégekbe, hogy segítsük az egész IT-szektort. Hamarosan megkezdődik a Digitális Szerbia akció is, úgy gondolom, hogy 27-én vagy 28-án, ha nem tévedek.” (kép: FoNet) Novi Sad, 20. marta 2017.- Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vucic posetio je danas u Novom Sadu kompaniju Snajder Elektrik DMS, gde je obisao prostorije i razgovarao sa rukovodstvom. FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr
Aleksandar Vučić
műszaki oktatás
egyetemi kar

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű

Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő
rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.