Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A DK abbahagyhatná a határon túli magyarság sértegetését

2017.11.06
16:43
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
A Fidesz közpénzből vásárolja föl a határon túli magyarok szavazatait - áll a Demokratikus Koalíció közleményében. Pásztor István szerint abba kellene hagyni a határon túli magyarság sértegetését.

A Gyurcsány Ferenc vezette magyarországi ellenzéki párt szerint a kormány által a VMSZ-nek megszavazott 50 milliárdos gazdaságfejlesztési támogatásért cserébe a párt vajdasági magyar szavazatokat szállít a Fidesznek. A DK hangsúlyozza, mindezért nem elsősorban a határon túl élő magyar állampolgárokat tartja felelősnek, hanem a Fidesz és a szomszédos országokban működő magyar pártok vezetőit. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke reagált a DK közleményére, szerinte a magyarországi pártnak abba kellene hagynia a határon túli magyarság sértegetését.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Amit erről gondolok, azt nem lenne ildomos elmondani. Viszont el tudom mondani, hogy jó lenne, ha a Demokratikus Koalíció abbahagyná a határon túli magyar közösségek, így a vajdasági magyar közösség és a Vajdasági Magyar Szövetség folyamatos sértegetését. Nincsen nekünk mit meghálálni. Ugyanakkor ne kiskorúsítson bennünket senki, mi pontosan tudjuk, hogy mi az érdekünk, és az érdekünk szerint fogunk eljárni. Függetlenül attól, hogy ez kinek tetszik és kinek nem.”

Pásztor István
Vajdasági Magyar Szövetség
Fidesz
Demokratikus Koalíció
Gyurcsány Ferenc

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.