Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A választási részvétel nem bízható a véletlenre

2017.11.04
11:45
2017.11.04
11:52
Forrás
VajdaságMa
A Vajdasági Magyar Szövetség tegnap egy akciót indított, amelynek az a célja, hogy minél több vajdasági magyar részt vegyen a jövő év áprilisában esedékes magyarországi parlamenti választásokon.

Az aktivisták igyekeznek eljutni minden magyar állampolgársággal rendelkező itteni magyar családhoz.

Pásztor István a párt elnöke ezzel kapcsolatban kiemelte: a választási részvétel nem bízható a véletlenre, aki szavazni kíván, annak regisztrálnia kell. Az akció során 1800 aktivista fogja bejárni az összes vajdasági magyarlakta települést és a tanyavilágot is. A VMSZ értesülései szerint Vajdaságban 170 ezer magyar állampolgársággal rendelkező kettős állampolgár él. Pásztor István elmondta, hogy eddig csak 33 ezren regisztráltak a Választási Irodánál. A

VMSZ elnöke kiemelte, azt szeretnék, ha ezt a számot a többszörösére tudnák megnövelni és ezzel a vajdasági magyar közösség abba a helyzetbe hozná saját magát, hogy a jövő évi áprilisi választásokon egy mandátumnak a sorsát ne a határon túli magyarok határozzák meg, hanem a vajdasági magyarok. Ez a mi elemi érdekünk és ezen dolgozni fogunk - nyilatkozta a Vajdaság MA hírportálnak a pártelnök. 

VMSZ
Pásztor István
választási részvétel
aktivisták

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.